KREIKAN TUKEMISESTA JA PERUSSUOMALAISISTA

Julkaistu 14.08.2015 - 1795 päivää sitten

Onko perussuomalaisilla varaa piikitellä muita?

Lehdessä uutisoidaan tänään Kreikan kolmannen tukipaketin myöntämisestä, jonka perussuomalaiset hyväksyivät yksimielisesti. Kävin myös kurkkaamassa mitä puolueen puheenjohtaja, Timo Soini, asiasta kirjoittaa. Hän sanoo plokissaan 13.8. näin: ”Kreikan tukeminen on minulle katkera pala. En usko tukipakettipolitiikkaan. Hyviä vaihtoehtoja ei ole, vain huonoja. En valitse huonointa, enkä kehu huonoa. Viisi vuotta vastustin kaikkia tukipaketteja. Hävisin ne taistelut. Puolue jäi myös vuonna 2011 oppositioon. Tämän seurauksena syntyi sixpack hallitus, joka oli maalle katastrofi. Hallitus, jonka taival päättyi äänestämiseen omia esityksiä vastaan. Kesken leikin vielä Vasemmistoliitto ja Vihreät ottivat hatkat. Vihreät Fennovoiman takia, joka tulee sittenkin.”

Ihmettelen Soinin perusteluja Kreikan tukemiselle. Hän on oikeassa siinä, että edelliset hallitukset ovat viitoittaneet tien Kreikan tukemiselle, ja että siitä irtautuminen on vaikea järjestää. Jokainen vähänkään uutisia ja politiikkaa seuraava varmastikin ymmärtää saman asian. Siksi onkin vaikeaa ymmärtää puolueen vuosia jatkuneet katteettomat lupaukset tukipakettien estämisestä. On kaksi vaihtoehtoa: a) joko he ovat systemaattisesti valehdelleet linjastaan äänestäjille tai b) he eivät ole ymmärtäneet politiikan realiteetteja. Tämä on huomattavasti huolestuttavampi vaihtoehto, jos miettii Suomi-laivan kapteenina olemista?

Soini piikittelee vihreitä hatkojen ottamisesta Fennovoiman takia. Perussuomalaisia ja vihreitä yhdistää uskonpuute: ensimmäisiä Kreikkaa kohtaan ja jälkimmäistä Fennovoimaa kohtaan, mutta vain toinen näistä puolueista oli valmis luopumaan vallasta aattensa ja linjansa takia, vaikkei hankkeen estäminen toteutuisikaan. Jätän lukijan vastuulle pohtia, antaako Soinin ja puolueensa toiminta aihetta muiden piikittelyyn?

Mielestäni Kreikkaa autetaan parhaiten leikkaamalla sen velkoja, ei antamalla uutta rahaa.

(Photo by OSCE)

Teemu Häyrinen